Pentru această săptămână vă propunem un joc ce poate fi realizat în veriga II specifică lecțiilor de educație fizică și sport.

Materiale necesare:

  • conuri, copete, minge de burete.

Descrierea jocului:

            Se vor realiza două suprafețe dreptunghiulare de joc cu lungimea de 20 metri și lățimea de 10 metri, distanța dintre cele două suprafețe va fi de 20 metri.

            La jumătatea distanței dintre cele două suprafețe va fi așezată o copetă, deasupra pe copetă va fi așezată o minge de burete.

            Colectivul de elevi va fi împărțit în două echipe, fiecare echipă va fi repartizată în una din cele două suprafețe de joc.

                Fiecare elev va fi numerotat, elevii vor executa variante de mers și de alergare în suprafața delimitată.

            La semnalul conducătorului care rosteşte un număr al concurenţilor, cei doi jucători, reprezentanţii echipelor care au numărul respectiv, se apropie de obiect, mai repede sau mai încet (după cum consideră ei că este mai bine) şi caută momentul cel mai favorabil pentru a lua obiectul fără a fi atins de adversar.

mingi pentru dribling baschet

            Cel care reuşeşte să ia obiectul respectiv aleargă spre echipa sa, urmărit de celălalt concurent. Dacă trece linia, fără a  fi atins, obţine un punct, Dacă cel care a luat obiectul este atins de „prinzător”, înainte de a trece linia, atunci prinzătorul primește un punct.