Din păcate baza materială și infrastructura din România nu oferă posibilitatea  ca toate lecțiile de educație fizică și sport din România să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Cele mai mari probleme apar atunci când plouă sau este foarte frig iar lecțiile de educație fizică și sport trebuie ținute în sala de clasă.

Cred că majoritatea profesorilor de educație fizică și sport se lovesc de această problemă, pentru a veni în ajutorul dumneavoastră v-am pregătit un articol cu jocuri ce pot fi realizate în sala de clasă.

Bowling în sala de clasă

Prin îndepărtarea bancilor într-o parte se realizează un culoar de joc, colectivul de elevi se împarte în echipe egale, ca număr de elevi ce vor face parte dintr-o echipă.

Se așează popicele de bowling, iar elevii din echipă vor arunca pe rând mingea spre popicele de bowling încercând să doboare cât mai multe.

Cel care aruncă recuperează mingea și o dă următorului elev care urmează să arunce, când au terminat toți elevii se numără popicele doborâte și se notează punctajul realizat pe tablă.

Următoarea echipă care urmează să intre în joc ridică popicele și se așează înapoia liniei de aruncare.

Pentru o mai bună desfășurare a jocului se pot realiza cu ajutorul unui marker, semne pe sol pentru ca popicele să fie așezare mereu în același loc.

Darts magnetic

Cu ajutorul unei planșe de darts magnetic puteți realiza o întrecere pe cinste în sala de clasă, colectivul de elevi se împarte în echipe egale cu număr.

Fiecare jucător va avea dreptul la trei aruncări, după ce a realizat aruncările punctele obținute se notează pe tablă.

Câștigă echipa care la sfârșitul jocului acumulează mai multe puncte.

Aruncarea la țintă înclinată/orizontală/verticală

Pot fi catalogate ca trei jocuri diferite, cea ce le diferă este modul de așezare al țintei. La fel ca la celelalte jocuri mai sus prezentate colectivul de elevi se împarte în grupe egale.

Echipa care acumulează mai multe puncte câștigă întrecerea.