Jocuri educație fizică în sala de clasă.

1. Jocul “Săculeții pe bancă”

Materiale necesare:

  • săculeți cu boabe de fasole.

Descrierea jocului:

Coletivul de elevi va fi împărțit în două sau trei echipe egale ca număr de elevi. Primul elev va avea 4 săculeți cu boabe de fasole.

Acesta va arunca fiecare săculeț pe o bancă din sala de clasă aflată la 3-4 metri înaintea acestuia, fiecare săculeț care rămâne pe bancă va fi notat cu 5 puncte.

Primul elev după ce termină de aruncat recuperează săculeții îi aduce celui de al doilea elev iar el se așează la coada șirului.

Se notează punctele pentru fiecare echipă iar la sfărșit se stabilește echipa câștigătoare.

2. Curling

Materiale necesare:

Descrierea jocului:

Se va forma din 2-3 corzi de sărit un cerc mare (cerc albastru imagine), în cercul albastru vor fi așezate doua cercuri plate (cercurile roșii) iar în interiorul fiecărui cerc roșu va fi așezat o jumătate de foaie A4.

Colectivul de elevi va fi împărțit în două/trei echipe egale ca și număr. Fiecare elev va avea 4 aruncări, mingea care se oprește:

  • în exteriorul cercului mare (albastru) – 0 puncte;
  • în interiorul cercului mare (albastru) – 2 puncte;
  • în interiorul cercului plat (roșu) – 3 puncte;
  • pe una din cele două foii din interiorul cercului roșu – 5 puncte.

3. Bowling

Materiale necesare:

Descrierea jocului:

Colectivul de elevi va fi împărțit în 2/3 echipe egale ca număr de elevi. Fiecare elev din echipă va avea o singură aruncare, fiecare sticlă răsturnată va fi notată cu un punct.

Se poate întâlni stituația ca în momentul când ultimul elev dintr-o echipă urmează să arunce,  toate cele 10 sticle să fie răsturnate. În această situație se ridică toate cele 10 sticle exact cum au fost așezate la început, ultimul elev aruncă iar echipa respectivă poate să acumuleze 12, 13, 14 puncte sau chiar mai multe.

Se notează punctele pentru fiecare echipa iar la sfârșit se anunță echipa câștigătoare.


Vezi și alte jocuri ce pot fi efectuate în orele de EFS – Click aici.