Pentru această săptămână în cadrul proiectului “Jocul săptămânii”, vă propunem un joc ce poate fi realizat în veriga II, jocul se numește “Piatră, foarfecă, hârtie”. 

Materiale necesare:
• conuri, copete, mingi de burete sau mingi de handbal.

Descrierea jocului:
Colectivul de elevi împărțit în grupe de câte doi elevi, distanța dintre elevi va fi de 30 de metri.
La mijlocul distanței dintre fiecare pereche va fi așezată o copetă, pe aceasta va fi pusă mingea de burete.
Fiecare elev va executa variante de mers și de alergare spre mingea de burete (mers pe vârfuri cu brațele sus, mers pe călcâie cu palmele la spate, alergare cu joc de glezne, alergare cu pendularea gambelor înapoi etc.).
În momentul când cei doi elevi ajung la minge urmează un joc “Piatră, foarfecă, hârtie”.
Elevul care câștigă la jocul mai sus menționat trebuie să se întoarcă și să alerge cât mai repede la locul de unde a început jocul.
Cel care a pierdut va lua mingea de burete cât mai rapid și va încerca să îl lovească pe elevul care a câștigat la jocul “Piatră, foarfecă, hârtie” înainte ca aceasta să ajungă la locul de unde a început jocul.
Dacă elevul care a câștigat la jocul “Piatră, foarfecă, hârtie” ajunge la locul lui fără să fie lovit de minge, acesta primește un punct.
Iar dacă elevul care a pierdut la jocul “Piatră, foarfecă, hârtie” reușește să îl lovească pe adversarului înainte ca acesta să ajungă la locul de unde a început jocul atunci acesta primește un punct.
Fiecare pereche își va tine scorul propriu.

Reguli pentru jocul  “Piatră, foarfecă, hârtie”


Accesorii antrenament sportiv/lecții EFS – Click aici.

Alte articole specifice jocului de baschet – Click aici.