Continuăm proiectul “Jocul săptămânii” și în acest an școlar, prezentul joc a fost descoperit la o școală din Germania. În această vară am participat la EUROPEADA un campionat european de fotbal al minorităților, multe jocuri au fost desfășurate pe terenurile unor școli (da școlile aveau teren mare de iarba, cu un gazon excelent).
La unul din meciuri ne am schimbat într-un vestiar, lângă acel vestiar era o sală de sport (despre cum arăta respectiva sala nu are rost să vă mai povestesc, concluzia îi că suntem foarte departe).
Jocul îl putem denumii “Vânătorii”, este recomandat să fie realizat într-o sală de sport, pentru acest joc aveți nevoie de două mingi de burete.
Se va delimita o suprafață de joc, de exemplu ar putea fi jumătatea unui teren de handbal. Colectivul de elevi răsfirat pe toată suprafața, doi elevi vor fi “vânătorii”, aceștia vor avea câte o minge de burete fiecare.
“Vânătorii” vor alerga cu mingea în mână și vor arunca la momentul oportun după alți elevii, cei care sunt atinși rămân în ghemuit și nu mai pot intra în joc până nu vor recupera mingea din această poziție de ghemuit și atunci ei vor devenii “vânătorii”.
Dacă “vânătorii” care au început jocul cu mingea în mână nu reușesc să lovească pe nimeni din aruncările lor, alți doi elevi pot recupera mingea și atunci vor deveni ei “vânători”.
Elevii care au fost atinși de 3 ori, vor devenii “vânători mantinelă”, se vor așeza pe laturile suprafeței de joc, și vor avea doar rolul de “vânător”.
Dacă numărul de elevii este mare pot fi folosite și 3-4 mingi de burete.
Unde ați încadra prezentul joc în cadrul lecției de EFS ?
- ca joc în cadrul verigii “Pregătirea organismului pentru efort” ?
- ca mijloc pentru aruncarea-prinderea mingii ?