Pentru această săptămână vă propunem jocul “Cursa în cercuri”.

Elevii se împart în mai multe echipe egale ca număr şi se aşează în spatele unei linii de plecare. De la această linie se marcheză pe sol trei semne cu cretă, din 6 în 6 metri pentru fiecare echipă.

Primii copii din fiecare şir au în faţă câte trei cercuri aşezate unul peste altul. La semnalul de începere al jocului, aceştia intră în cercuri, le apucă cu ambele mâini şi pornesc în alergare până la primul semn unde se ghemuiesc şi lasă primul cerc; pornesc apoi spre al doilea semn şi lasă al doilea cerc.

Aleargă spre al treilea semn unde lasă al treile cerc, după care se întorc la echipă, lovesc palma următomlui jucător şi trec la spatele şirului.

Al doilea jucător aleargă până la primul cerc intră în el, îl culege, apoi se duce la al doilea, apoi la al treilea cerc şi se întoarce cu cele 3 cercuri culese, aşezându-le în faţa lumătorului jucător, care porneşte în cursă ca şi primul.

Jocul continuă până aleargă toţi.

Câştigă echipa care a terminat prima şi care a respectat regulile jocului. La reluarea jocului cercurile vor fi astfel aşezate pe semne încât primii copii să înceapă cu culesul cercurilor.


Accesorii antrenament sportiv/lecții EFS – Click aici.

Alte articole specifice jocului de baschet – Click aici.