Pentru această săptămână vă propunem un joc pentru dezvoltarea calităților motrice combinate.

Materiale necesare:

  • cercuri, o minge de handbal.

Descrierea jocului:

            Se va realiza din conuri un pătrat cu latura de 15 metri, la o distanță de 2 metri față de fiecare colț al pătratului va fi așezat un cerc. Lateral de acest pătrat vor fi așezate 8 cercuri. Se vor realiza două echipe a câte 8 elevi.

Echipa A va fi așezată astfel:

  • 4 elevi în interiorul pătratului;
  • 4 elevi în interiorul celor patru cercuri (câte unul în fiecare cerc).

Fiecare elev al echipei B va fi așezat în unul din cele 8 cercuri. Unul din elevii echipei B va avea mingea de handbal în posesie.

Jocul începe cu elevul care are mingea în posesie, acesta o aruncă în sus astfel încât aceasta să cadă în interiorul pătratului unde se află unul din cei 4 elevi ai echipei A.

Echipa B trebuie să realizeze o tură de alergare și să revină la locurile lor înainte ca echipa să reușească sa facă o tură completă de pase în jurul pătratului.

Dacă echipa B reușește să facă acest lucru aceasta câștigă un punct.

Echipa A pentru a primi un punct trebuie să recupereze mingea prin unul din cei 4 elevi aflați în interiorul pătratului și să realizeze o tură completă de pase înainte ca echipa B să apuce să revină la locurile de unde au început jocul.

Fiecare jucător B va începe jocul prin aruncarea mingii, când fiecare jucător B a început jocul o singură dată echipele fac schimb de locuri.

Cum vi se pare jocul ?