Vă propunem un exercițiu simplu ce poate fi realizat în lecția de educație fizică și sport pentru consolidarea conducerii mingii specifice jocului de fotbal.

Materiale necesare:

  • copete, conuri, mingi fotbal.

Descrierea exercițiului:

                          Figura nr. 1

Se va delimita suprafața de lucru ca în imagine, colectivul de elevi împărțit în grupe de 5 elevi. Grupele vor fi așezate față în față distanța dintre grupe aproximativ 15 metri.

Mingea va fi în posesia elevului A, elevul A conduce mingea pânî în dreptul primului elev B de la grupa opusă (1) îi lasă mingea acestuia și se așează la coada grupei B (I).

Elevul B conduce mingea până în dreptul următorului elev A (2) îi lasă mingea acestuia și se așează la ccoada grupei A (II).

Progresia I a exercițiului

                          Figura nr. 2

Exercițiul își păstrează structura de început, principala modificare este că acum elevii vor conduce mingea printre jaloanele așezate în linie dreaptă.

Progresia II a exercițiului

                           Figura nr. 3

Varianta de final a exercițiului, progresia nr. 2 a acestuia, elevii vor conduce mingea acum printre conurile așezate în zig-zag.


Dacă vrei cumperi cărți cu exerciții din care să-ți alegi exercițiile pentru lecțiile când abordezi teme din fotbal – Click aici,