Vezi în articolul de mai jos dimensiunile oficiale ale unui teren de handbal.

Terenul de joc

         Este un dreptunghi cu lungimea de 40 de metri și lățimea de 20 de metri. Terenul de joc este alcătuit din două spații de poartă și o zonă de joc.

         Terenul de joc este delimitat cu ajutorul liniilor, aceste linii se numesc:

  • liniile laturilor lungi se numesc linii de margine (40 de metri);
  • liniile laturilor scurte se numesc linii de poartă (20 de metri).

        Pentru siguranța jucătorilor trebuie să fie o zonă de siguranță de 1 metru la liniile de margine și de 2 metri la liniile de poartă.

Porțile de joc

  Pe fiecare mijloc al laturii de 20 de metri a terenului se află o poartă. Dimensiunea fiecărei porți la interioreste de:

  • înălțime 2 metri;
  • lătime 3 metri.

Liniile terenului de joc

Liniile trenul de joc vor avea lățimea de 8 cm între barele porților în timp ce celelalte linii vor avea lățimea de 5 cm.

        Linia spațiului de poartă și anume linia de 6 metri este trasată la 6 metri de la linia de poartă.

        Linia de aruncare liberă (linia de 9 metri) este o linie întreruptă trasată la 3 metri față de linia de 6 metri. Segmetele de linie de la 9 metri masoară 15 cm atât ele cât și spațiile dintre ele.

        Linia de 7 metri este o linie lungă de 1 metru paralelă cu linia de poartă și aflată la 7 metri față de linia de poartă.

        Linia de restricție a portarului (linia de 4 metri) este o linie de 15 cm lungime paralelă cu linia de poartă aflată la 4 metri distanță de linia de poartă.

        Linia de centru unește mijlocul liniilor de margine.

        Linia de schimb pentru fiecare echipă se întinde de la linia de centru până la un punct aflat la o distanță de 4.5 metri față de linia de centru.

Pentru a vedea date mai complexe despre terenul de joc dar și despre regulamentul jocului de handbal click aici.